dennis van tilburg

art / sound / music / performance

over

Dennis van Tilburgis multi-disciplinair kunstenaar met een fascinatie voor geluid en muziek.
Hij werkt zowel aan eigen projecten als ook in samenwerkingen of opdracht. Hij is gespecialiseerd in een locatie specifieke methode waarin zijn werk een sterke verbinding aan gaat met landschap en natuur.
Als autodidact muzikant ontwikkelde Dennis een unieke sound met een mix van DIY elektronica, live-sampling en zelfgebouwde instrumenten. Zijn muziek balanceert op de grens waar het in brokken uiteenvalt en waar schijnbare losse geluiden onverwacht wonderlijke samenklank vormen. Vaak gebruikt hij in zijn muziek een mix van oude analoge en nieuwe experimentele digitale technieken.
Als theatermaker was hij lange tijd verbonden aan de PeerGrouP waar hij diverse voorstellingen maakte over onze verbinding met landschap en natuur.
Als geluidskunstenaar ontwikkeld en bouwt Dennis installaties en instrumenten. Voor ieder werk verdiept hij zich in nieuwe technische mogelijkheden om met geluid nieuwe werelden te creëren.
Naast zijn werk in muziek heeft Dennis een fascinatie voor onderzoek naar bewustzijn. Hij vult dit in met beoefening van meditatie en oosterse filosofie en zich te verdiepen in cognitieve wetenschap.