Gruwel

In een Victoriaans landhuis krijgt een deftig echtpaar onaangekondigd bezoek. Ze negeren de bel, maar de geheimzinnige gast glipt binnen en lijkt niet van plan ooit nog te vertrekken.

Voor Gruwel laat theatermaker Gienke Deuten zich inspireren door de Amerikaanse schrijver en illustrator Edward Gorey (1925 -2000). Een eenling met een elegant gevoel voor gruwelijkheden. Zijn geestige verhalen gaan over sinistere wezens, eenzame figuren in bontjassen, lege ruimtes in grote landhuizen en regen die nooit ophoudt.

Gruwel is een troostende, subtiele en prachtig vormgegeven voorstelling over wat er gebeurt als je de sluimerende onrust in je leven toelaat en omarmt.

Theatermaker Gienke Deuten schept graag chaos in de orde. Bij Firma Rieks Swarte maakte ze indruk met Nachtschade, Hi Ha Heijermans en Happy Garden. Naast voorstellingen voor volwassenen heeft ze ook meerdere jeugdvoorstellingen op haar naam staan, waaronder Vuurtoren Wacht en Beet! en meer recentelijk Niet huppelen! Deze laatste voorstelling is genomineerd voor de Gouden Krekel 2014.

Première
Kerstavond, 24 december 2014 in Toneelschuur Haarlem.

Credits

Concept: Gienke Deuten
Gemaakt en gespeeld door: Job Raaijmakers, Johannes Bellinkx en Gienke Deuten.
Muziek: Dennis van Tilburg
Vormgeving: Liesje Knobel
Dramaturgie: Dorine Cremers
Kostuums: Sanne Lips

Feikes Huis