Shruthi-1 Synthesizer Workshop

1 maart 2014

In deze workshop ga je in één dag een Mutable Instruments Shruthi-1 synthesizer bouwen. Je leert de basiskennis van elektronica en solderen.
De Shruthi-1 is ontwikkeld door Mutable Instruments om beginners met zo weinig mogelijk onderdelen een zo maximaal mogelijke synthesizer te kunnen laten bouwen. De Shruthi gebruikt digitale oscillatoren met een analoog filter voor een uniek, veelzijdig en warm geluid. De Shruthi heeft midi in en uit en is te bespelen via een midi keyboard of vanuit je computer.
Na afloop van de cursus ga je gegarandeerd naar huis met een zelfgebouwde synthesizer.

Synth DIY heeft de laatste paar jaar een grote vlucht genomen en er zijn er op het internet vele projecten te vinden. Van een super eenvoudig drum machientje tot een complete replica van een ARP-2600. SDIY geeft je de mogelijkheid om zelf unieke apparaten te bouwen voor je studio die je nooit in een gewone winkel zult vinden. Na deze workshop heb je de kennis en kunde om zelfstandig SDIY kits te bouwen.

De workshop vind plaatst op 1 maart bij Protospace in Utrecht.
De workshop kost €189,- inclusief btw. Voor dit bedrag ontvang je alle onderdelen voor een Shruthi-1 met SMR4mkII filter, een plexiglas case, de workshop en een lunch De workshop begint om 10:00 ‘s ochtend en duurt tot 18:00.
Voor de workshop hoef je niets mee te nemen alles wordt geregeld. Maar als je een laptop of tablet hebt is het handig om deze mee te nemen.

De workshop wordt gegeven door Dennis van Tilburg in samenwerking met Mutable Instruments en Protospace. De workshop vind doorgang bij minimaal 5 inschrijvingen. Er is maximaal plek voor 10 personen. Je kan opgeven voor de workshop door een mail te sturen naar: dennisvantilburg@gmail.com

Hier kan je voorbeelden beluisteren hoe de Mutable Instruments Shruthi-1 klinkt.