Gebroken Woord

Speciaal voor Het Boekenbal voor Lezers gaan Dennis van Tilburg en Adriaan Groffen een experiment aan waarin woord, klank en muziek gedrie├źn tot een nieuw elixer gebrouwen worden. Gesampelde flarden van voordrachten en lezingen eerder op de dag vormen de basis voor spontane composities. Met een combinatie van sampling, een verbouwd instrumentarium en pulserende ritmes improviseren zij surrealistische woordlandschappen.

Muzikant en geluidskunstenaar Dennis van Tilburg (1975) balanceert op de grens waar muziek in brokken uiteenvalt en waar schijnbare losse geluiden onverwacht wonderlijke muziek vormen. Hij is steeds op zoek naar nieuwe technieken voor zijn eigenzinnig geluidspallet. Hij maakte eerder de peformance Musique Parabolique die o.a. te zien was op Noorderzon Festival en Explore the North.

Adriaan Groffen (1985) is afgestudeerd aan de Minerva Academie voor Popcultuur. Met zijn afstudeervoorstelling Macht, maar dat is eigenlijk niet zo... laat hij zijn kunsten als drummer en slagwerker zien en horen. Groffen is terug te vinden in diverse bandformaties en momenteel werkzaam voor kunstcollectief Heksenhamer en PeerGrouP. Vanuit een onderzoekende geest is hij altijd op zoek naar nieuwe geluiden met als basis een ritmische grondslag.
Van Tilburg en Groffen maakten eerder samen de multimediale ervaringsvoorstelling Donker bij PeerGrouP.